Winter: hoe goed is uw huis geïsoleerd?


Wat kun je, om je huis te isoleren, zelf doen? Er zijn volop dingen die je zelf kunt doen voor meer warmte. Isolatie is meer dan spouwmuurisolatie of vloerisolatie. Kleine stukjes isolatie aanbrengen helpt je huis isoleren. Er is voor elk type woning isolatie in soorten en maten.
Hier vind je de meest gebruikte besparingstips huis isoleren.

Huis isoleren besparingstips:
Isolatie leidingen
De leidingen in je huis isoleren doe je met schuimhoesjes. Een vorm van warmte isolatie van de warmwaterleidingen. Dan koelt het water in de leiding minder af. In een gemiddeld huis kan dit per meter leiding al gauw 10 kubieke meter gas per jaar schelen.

Gordijnen zijn warmte isolatie
Gordijnen zijn een ideale warmte isolatie voor je ramen. Je laat de lucht stilstaan tussen het raam en het gordijn. Op dat principe berust veel woningisolatie.

Schoorsteen isolatie: tochtklep
Is er voor de schoorsteen, een gat in je woning, isolatie? Jazeker: de tochtklep. Een simpele, maar doeltreffende warmte isolatie. Sluit deze klep als de haard uit is en bespaar wel 10% van de stookkosten.

Huis isoleren van kieren bij ramen en deuren
Vliegt íe weg bij ramen en deuren, de warmte? Isolatie is er ook voor jouw huis. Isoleren van ramen en deuren doe je met tochtstrips. Deze isolatie is goedkoop en de besparing kan oplopen tot 50 kubieke meter gas per jaar. Monteer geen isolatie voor kieren onder de binnendeuren, dit is voor de luchtcirculatie in je woning.

Warmte uit je brievenbus
De warmte die je met woningisolatie binnen houdt, kan zo verdwijnen door je brievenbus. Ga je je huis isoleren, neem dan meteen een tochtborstel of tochtklep als warmte isolatie voor je brievenbus.

Radiatorfolie achter cvReflecterende folie achter de radiatoren is uitstekende warmte isolatie. Met die isolatie verdwijnt de warmte niet in de muur.

Huis isoleren: denk aan de vliering
Wil je het huis isoleren, en is dakisolatie niet mogelijk, denk dan aan vliering isolatie. Dat scheelt veel warmte. Isolatie van de vliering kun je zelf aanbrengen, als je handig bent. Zo kun je flink op je energierekening besparen: al gauw honderden kubieke meters gas per jaar.

De garage of bijkeuken
Je huis isoleren zonder de garage of bijkeuken ook te isoleren? Dat kan. Plaats dan wel tochtborstels onder de binnendeur naar de garage-aan-huis of bijkeuken. Anders ontsnapt er veel  warmte. Isolatie van garage of bijkeuken is soms ook een goede oplossing.

Isolatie in de tuin
Door isolatie behoudt de muur warmte. Isolatie kan daarom ook in de tuin groeien. Als een muur van je huis altijd op de wind staat, waardoor hij veel afkoelt, is het handig om er buiten een heg voor te plaatsen. Je huis isoleren is dus ook slim planten.

Laat bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.